Fra 6 til 150 medlemmer på fem år - "Nå har jeg mer tid til å utvikle klubben og regnskapet blir ført mye mer effektivt"
Fra 6 til 150 medlemmer på fem år - "Nå har jeg mer tid til å utvikle klubben og regnskapet blir ført mye mer effektivt"

Gründeren bak Bergen Boxing, Lee Harris, startet boksekarrieren allerede som 12-åring. Det var først når han flyttet fra England til Bergen at han oppnådde drømmen om å starte egen bokseklubb.

I dag jobber Lee med over 150 medlemmer og håper Bergen Boxing kan være med på å profilere sporten i Bergensområdet:

”Målet mitt er å få flere interesserte i boksing og utvikle både klubben og medlemmene våre. Vi har i dag fantastiske boksere, både amatører og profesjonelle. Vi er også et gøy og annerledes alternativ for personer som bare vil trene og komme i form.”

Hvordan var det å starte firma i et nytt land der boksing sporten ikke var særlig profilert?

”Jeg visste fra oppstart at klubben kom til å bli en suksess, men at det kom til å kreve mye arbeid. Det var spesielt utfordrende da jeg hverken snakket språket eller kjente så mange lokalt. Boksing var også lite kjent i bergensområdet, og jeg tror mange assosierte det med å være en voldelig sport, noe det absolutt ikke er. Heldigvis har medlemmene hjulpet med å spre ordet om tilbudet og vi har vokst i et godt tempo siden oppstart. Målet vårt er å fortsette utviklingen av klubben og å åpne opp for lignende tilbud i andre deler av Bergensområdet.”

Hvem er medlem hos Bergen Boxing klubb i dag?

”Vi har mange aldersgrupper – både menn og kvinner og ulike nivåer i klubben - vi har derfor et tilbud som passer for de fleste. I dag har vi en egen juniorgruppe for medlemmer som er 6 år og oppover, og tilbud for både nybegynnere, erfarne og profesjonelle boksere. Vi har tidligere voksne medlemmer som nå tar med barna sine til barnegruppen vår. Vårt eldste medlem er 57 år gammel, så vi har mange generasjoner som trener hos oss.”

Vangdal Regnskap har vært solt samarbeidspartner med Lee og Bergen Boxing siden 2016 og hjelper Lee med å effektivisere regnskapet:

Tidligere førte jeg regnskapet selv og brukte mange timer på arbeidet. Det var ekstra vanskelig siden jeg ikke kjente til alle lovene i Norge. Jeg fant derfor ut at det var bedre å sende det over til et profesjonelt regnskapsbyrå, og hadde hørt om Vangdal Regnskap gjennom en bekjent. Jeg er veldig fornøyd med samarbeidet – regnskapet blir ført raskt og effektiv og jeg har nå mer tid til å utvikle klubben.

Du kan lese mer om Bergen Boxing på nettsiden deres www.bergenboxing.no.